Tinkamas apšvietimas namuose - 3 apšvietimo patarimai.

Labai didelę įtaką mūsų aplinkos suvokimui daro apšvietimas. Jo pagalba galima puikiai perteikti patalpos paskirtį ir sukurti tam tikrą nuotaiką. Ryškus apšvietimas nuteikia darbingai, neleidžia apsnūsti, prie intensyvios šviesos sunku užmigti. Pritemdyta šviesa nuteikia žmogų jaukiau, norisi atsipalaiduoti, jaučiamės jaukiai. Prie margų ir judančių spalvų apšvietimo kyla noras linksmintis, bendrauti, atsipalaiduoti, todėl toks apšvietimas naudojamas vakarėlių vietose, klubuose, baruose. Taigi, apšvietimas – labai svarbi detalė, padedanti keisti aplinkos, kurioje esate nuotaiką ir pobūdį.

Šiame įraše pateikiami apšvietimo patarimai, kuriais galite panaudoti siekdami sukurti tinkamą apšvietimą namams.

1. Keletas skirtingų šviesos šaltinių.

Vienas esminių patarimų yra turėti viena pagrindinį šviesos šaltinį (pavyzdžiui, kambario lubų centre kabantį šviestuvą) ir keletą kitų šviesos šaltinių. Miegamuosiuose dažniausiai pasirenkamas variantas yra apšvietimas šalia lovos. Pavyzdžiui, ant naktinio staliuko, arba lovos galvūgalyje įmontuotas apšvietimas. 

Dar viena idėja – apšvietimas ant palangių jaukumui sukurti. Tai jaukus akcentas, suteikiantis šilumos ir patogumo pojūtį, ypač kai lauke šalta ir tamsu.

Toršerai - pastatomi šviestuvai​

Tinka svetainėje, kai nenorite daug šviesos, siekiate sukurti jaukią aplinką vakarui su draugais, šeima ar įdomia knyga…

apsvietimo patarimai

Svetainėje taip pat galite pagalvoti apie keletą skirtingų šviesos šaltinių. Čia dažniau pasirenkamas apšvietimo variantas yra pastatomi šviestuvai – toršerai. Jie puikiai tinka kaip interjero stiliaus akcentas prie sofos ar fotelio. Toršerai pravers mėgstantiems skaityti, ar šnekučiuotis prietemoje. Šiuos pastatomus šviestuvus galima panaudoti ir atėjus svečiams, norint sukurti draugiškesnę, jaukesnę aplinką, bet tuo pačiu ir turėti gan gerą apšvietimą, jei tarkim, žaidžiate stalo žaidimus. 

apsvietimo patarimai

Apšvietimas ant palangių​

Skirtas sukurti jaukumui, kai už lango šalta ar tamsu. Galite pažvelgti į tai kūrybiškai ir rinktis šio tipo apšvietimą kaip dekoraciją, interjerą papildantį akcentą. 

Dar vienas būdas kurti puikią atmosferą namuose, yra žaismingi šviestuvai. Daugiau apie juos pakalbėsime vėliau, kai aptarinėsime dekoratyvinį apšvietimą.  

2. Funkcinis apšvietimas.

Funkcinis apšvietimas naudojamas tam tikroms zonoms apšviesti. Pagalvokite apie erdvės vietas, kuriose jums gali prireikti kiek daugiau šviesos nei gali suteikti įprasta, iš centrinio lubose įtaisyto apšvietimo sklindanti šviesa. Tokia funkcinė vieta gali būti darbo stalas, virtuvės stalviršis (čia daug gaminsite, pravartu turėti ryškesnį apšvietimą, jog nevargintumėte akių, kol darbuojatės).

Dar viena vieta, kur galimai praverstų daugiau apšvietimo – zona prie rūbų spintos. Galite pagalvoti apie papildomą led juostelę lubose prie spintos, ji gali būti naudinga matuojantis naujus rūbus, arba rytais, jei nenorite prižadinti namiškių (tai puiki išeitis, nes apšviečiama tik jums reikalinga zona kitą kambario dalį paliekant prietemoje).

Apgalvokite ir tokias vietas, kurios būtų būdingos jūsų gyvenimo stiliui. Galbūt mėgstate darytis makiažą ir jums bus reikalinga daugiau šviesos prie veidrodžio? O gal gaminate rankdarbius ir norėsite turėti keletą pastatomų ir reguliuojamų stalinių šviestuvų savo darbo vietoje?

3. Apšvietimas kaip dekoracija.

Šiuo metu labai populiarėjanti dekoratyvinio apšvietimo forma yra apšvietimas prie langų, tai šviečianti juosta lubose ten, kur prasideda užuolaida. Taip gražiai paslepiamas užuolaidos karnizas, ir šviesa atrodo tarsi krentanti „lyg iš niekur”, tai sukuria įdomų akcentą kambariui bei įneša daug modernumo namams. Be to, jei ketinate įsirengti gipso plokščių lubas, tokį apšvietimą įgyvendinti nebus sunku. Tiesiog reikia palikti nedidelę nišą lubose prie lango, jog galėtumėte pakabinti užuolaidas bei įmontuoti led juostelę, iš kurios ir sklistų ši šviesa. 

Užuolaidos "iš niekur" ​

Vis populiarėja lubinis apšvietimas ties užuolaidų pradžia. Taip paslepiamas karnizas bei sukuriamas tarsi „iš niekur”, iš lubų krentančios šviesos įspūdis. Visa tai duoda prabangos, modernumo ir įdomumo įspūdį. 

apsvietimo patarimai

Puikus erdvės paįvairinimo būdas yra ir įvairūs įdomesni šviestuvai. Galima rasti įvairiausių formų, spalvų ir funkcijų šviestuvų, kurie padėtų sukurti žaismingesnę ir įdomesnę aplinką. Namuose smagu turėti ir spalvotas švieseles skleidžiančių šviestuvų. Jas gal ir panaudosite gan retai, tačiau švenčių metu, ar tiesiog užėjus draugams pasisvečiuoti, esant norui, tokiomis įvairiaspalvėmis šviesomis galėsite nesunkiai sukurti sau ir kitiems netikėtą vakarėlį. 

apsvietimo patarimai

Įdomūs, dekoratyviniai šviestuvai​

Mūsų asortimente galite rasti nemažai išskirtinių, įdomesnių šviestuvų. Jais ypač smagu dekoruoti namus, nes tai ir šviesos šaltinis ir dekoracija viename. 

Pabaigai

Tikimės, jog apšvietimo patarimai padės nuspręsti, kokių ir kiek šviestuvų jums reikės patalpose. Kviečiame patyrinėti mūsų asortimentą dekole.lt parduotuvėje. Čia rasite šviestuvus, kurie patrauks jūsų akį. 

Siūlome platų įvairių rūšių šviestuvų asortimentą, o svarbiausia, jog stengiamės pasiūlyti jums tik gražiausius, elegantiškus ir atrinktus šviestuvus, jog nereikėtų jūsų brangaus laiko gaišti patiems, ieškant to, kas būtų gražu, patrauklu ir modernu. 

P.S. Šie apšvietimo patarimai yra tik orientaciniai, pagalvokite, ko namuose reikia būtent jums, neapsiribokite teorinėmis žiniomis!

P.S.S. Jei manote, kad šie apšvietimo patarimai galėtų būti papildyti, kviečiame pasidalinti savo įžvalgomis su mumis!

Jums galėtų patikti:
Pirkinių krepšelis 0